fredag, augusti 19, 2005

Svens blogghistorik

16 augusti 2005
Äntligen är semestern slut! Har varit en tuff tid där man har slitits mellan Munken och Tofta.
Försökte hålla ett träningspass igår, men det gick åt helvete! Fick återbud från några, vissa sa att de skulle komma men dök aldrig upp! Det känns pinsamt att prata sig varm för sponsorer om folk inte tränar ordentligt. Detta måste bli ändring på, nu är vi nämligen i division 1.
Detta är inte menat som någon utskällning, eftersom det var första träningen och vi inte har bestämt riktigt vad som gäller, men vi har sett varningstecknen förut och vi måste snart sätta upp tydliga regler och en gemensam ambitionsnivå.
Kom ihåg; "Nattens handlingar avslöjas på morgonen"
8 juli 2005
Fredag och äntligen dags för 5 veckors semester! En vecka stenhårt inomhusspel följt av "softa på Tofta" med Anders, Klasse, Anette och de andra svartbruna sandlopporna som alltid hänger där.
På träningen igår var det mycket adrenalin och lite teknik. Resfeber, säger jag. När allt kommer till kritan är det ju faktiskt vi mot dom!
Ska vi fortsätta blogga i höst tycker jag att vi använder en riktig blogg, där alla i laget skriver in på samma ställe. Lite enklare, lite snyggare och besökare kan lägga till sina egna kommentarer om de skulle vilja.
Glöm inte att bli jävligt nervösa ikväll och springa runt och packa en massa onödiga grejer, inte sova en blund och äta fel, så att resan blir en pina och första matchen mot Färöarna blir ett antiklimax.
Inför IG ska ni tänka på; "De stora är stora så länge vi andra böjer knä"
7 juli 2005
Kenny, tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för lagpresentationen, det är Per som gjort det storartade jobbet. Däremot kan jag hjälpa till att komplettera den med sakerna ni behöver för hemsidan och så. Vi kan ju försöka spåna lite på det under resan. Glöm inte att ta med Per Widing och Jörgen Larsson också.
Jag klarade att hålla mig från att spela onsdagsturneringen igår trots att det var en underbar kväll. Många nya ansikten också, nytt rekord, 13 lag! Wahnström och Liket vann igen. De har sån attityd att många gamla rävar nu vill komma dit bara för att smiska dem tills de börjar gråta! Slut upp mangrannt till turneringarna efter Island Games!
Resan börjar närma sig och jag vet att det finns en del som har fjärilar i magen. Självklart vår junior (Peter), vår andra debutant (Jocke) och så Mange förstås.
Tack för det fina ordspråket Kenny, det var träffande!
Kom ihåg; "Hälften av det du oroar dig för händer aldrig, den andra hälften händer ändå, så varför oroa sig". //Sven
5 juli 2005
Idag är det krampkänning så fort man får syn på en trappa. Två tuffa matcher igår mot Ronny och Mange på måndagsbeachen. Det blev en lyckad första turnering med bra väder och många bra matcher. 11 lag ställde upp. Ska försöka få till en hemsida om denna turnering också, men det är lite mycket just nu. Vilka som vann? ...Thomas o jag...
Alla som har synpunkter på något som rör turneringarna på A7 får gärna höra av sig till mig. Vi i beachkommittén siktar hela tiden på att göra arrangemang som tilltalar så många som möjligt.
Hannes kommer inte med, vi skickade just ett pressmeddelande. Även om det har gått lite knackigt så här långt så vill han fortsätta att satsa ordentligt, så vi kanske kan få ett gotländskt beachvolleyproffs också! Tråkigt för oss självklart, men nu får vi göra det bästa av det här, och vi har ju inte på något sätt tränat och förberett oss för att lillgrabben ska fylla någon speciell lucka.
Är det fel av mig att dela med mig av visdomsord i varje blogg? Har fått frågor om varför jag har med det och det är helt enkelt så att ordspråk och bevingade ord för mig är en slags essens av visdom och ett destillat av århundradens funderingar och kunnande.
Tänk därför på; "Den blinde tackar dig inte för att du räcker honom en spegel"
4 juli 2005
En ny måndag och ny träningsvärk! Som tur är har jag någon pervers böjelse som gör att jag njuter av att musklerna ömmar. Det var hårt i helgen. Särskilt lördagens försvarsövningar gav lite härlig mjölksyra.
Ingen verkar vara supehet just nu, men så är vi lite nertränade också. Se till att ta det lugnt nu och ladda kroppen för årets urladdning med början om en knapp vecka.
Själv ska jag softa lite beach idag, men jag lovar att bara smasha i absoluta nödfall. Thomas får minsann hålla ihop servemottagningen för här blir det inget slit i onödan. Det gäller alltså den färska måndagsturneringen som kör första omgången ikväll. Tyvärr har vi inte gjort så mycket reklam för den så vi får se om det kommer någon.
Ska förresten starta en fond och en kampanj till förmån för färgblinda, eftersom jag märkt att denna stora minoriteten förfördelas och diskrimineras i dagens samhälle. Frågan ställdes på sin spetsvid den stora LaserGame-massakern i lördags på soldathemmet.
Mejla ditt stöd till: colorblind@bollkoll.com
Tänk på; "Alla är modiga när fienden flyr"
1 juli 2005
Jäkligt tråkigt att det inte blev någon träning igår. Hallen var avbokad och det hade inte gått fram till laget. Kanske vi ska sätta Per som kontaktperson på det istället.
Det hade varit lite tungt att träna iaf eftersom vi bara var fyra kvar efter alla återbud!
Idag spelar Thomas Johansson semi i Wimbledon, skulle vara kul att se!
Ikväll är det den stora drabbningen "Kungen av A7". Ett starkt startfält har vi med de fyra högst rankade tjejerna på Onsdagsturneringen och 18 killar, där favoritkvartetten är; Ronny, Sven, Svante och Anders.
Tänk på; "Till vilken nytta är den ko som mjölkar mest, om den sparkar omkull hinken" //Sven
30 juni 2005
Sex lag ställde upp i Onsdagsturneringen igår och för att det skulle gå jämnt upp så fick Maria ta sig an mig. Hon visade en moders tålamod vad gäller mina skrik, tekniktips och andra hyperseriösa tilltag som inte hör hemma på Onsdagsturneringen. Jag kan bara inte hjälpa det, för mig blir det inte roligt om man inte kämpar och försöker så mycket det går! Därför var det så kul att vi vann också. Johan (liket) ser mig numera som ett tillräckligt stort spöke att det snart räcker att ställa in sandalerna i matcherna mot honom för att vinna!
Nåja, ikväll är det träning och imorgon är det "King of A7" innan vi sätter igång med en ny helg fylld av träning inomhus. "No rest for the wicked"! Nej ni får ett annat ordspråk snart.
Per har gjort ett superproffsigt pressblad inför IG. Det ska vi nog återanvända till serien och annat framöver. Visar det i helgen.
Nej, käka lite och göra sig redo för träningen kanske!
Tänk på "Den, som äger tålamod, äger allt" //Sven
29 juni 2005
Tack för ditt inlägg Per! Självklart har jag ingen böjelse att alltid ligga överst på bloggen, det är bara så att jag inte gärna är den som har lagt de två senaste inläggen så jag måste vänta tills någon annan varit inne.
Nu har jag fixat fler fina priser till beachturneringarna så det finns inga ursäkter att stanna hemma från beachen! Denna gång är det Tele2Comviq som visar att de vill vara med och synas bland de hippa ungdomarna som spelar beach.
Glöm för bövelen inte att anmäla er till "King of A7" som går på fredag kl.17.00Anmälan görs till bokning@teamgotland.com
Resten av träningarna vill jag se fler som offrar sina gamla kroppar i försök att rädda upp bollarna. Det är sånt som krävs för att det ska bli bra fart på träningarna. Då kommer det säkert att smälla mer i anfall också!
Tänk på; "Om ett ägg slår till en sten så är det ändå ägget som går sönder" //Sven
28 juni 2005
Nu har det hänt ett par gånger att jag fått kommentarer för vårt bloggande, så det är faktiskt så att "utomstående" läser detta också. Det kan man ju försöka tänka på så att man håller det intressant och lite kul. Bra är ju om man kan skriva lika fängslande som Mange, men att bara kasta ur sig sina tankat har ju också en charm.
Ikväll skruvar vi upp tempot lite igen och så ska vi väl avsluta med lite backspikespel så att man kan få revansch för förnedringen senast.
Jag åker ofta förbi beachplanerna och ser alla ungdomar som har så roligt. Då drömmer jag om nya fina planer på P18 med riktig sand, tillgång till dusch och omklädningsrum. Väntar ivrigt på GI:s svar på vår intresseanmälan.
Kom ihåg; "Arbete har en bitter rot och en söt frukt" //Sven
27 juni 2005 (2)
Imorgon kommer GT och snackar Island Games med oss så då får ni stryka pressveck på shortsen och kamma bena. De kommer att prata lite med oss runt sjutiden så då blir det lite lågintensivt, men vi kör 2 timmar så det får gå.
I övrigt så börjar det klarna och regnet har passerat så det blir definitivt Beach Academy ikväll.
Kom ihåg; "Det Oskar säger om Bosse kanske säger mer om Oskar än om Bosse" //Sven
27 juni 2005
Dags att trampa igång igen efter en mindre nyttig helg. Satt på en sten vid en sjö i en skog med goda vänner och filosoferade i två dar. Väldigt mysigt var det.
Idag är det sista omgången av Beach Academy och sedan träning inomhus, så dagen blir lång som vanligt.
Fick lite specialträning av Hannes senast, så vid 31 års ålder ska jag börja jobba på min teknik igen, det är inte så lätt.
Tänk på "Om man alltid måste göra saker perfekt så blir det inte mycket gjort" //Sven
23 juni 2005 (2)
Jaha Per... Nödvändigt att knuffa ner mig från toppen?!
Vad menar du, ska du intervjua Simon och Steve ikväll eller? Pratade med Hannes igår och han bekräftade att han skulle träna oss ikväll.
Annars har det inte hänt något sen frukost.
Björn och Robban åkte ur VM i morse - läs resultat
Tänk på "Underskatta aldrig dumhetens kraft" //Sven
23 juni 2005
Igår var första gången i sommar som trenden var sjunkande på antalet lag på onsdagsturneringen (9st). Självklart var det för att jag tog emot anmälningarna och inte Ronny. Annars gick turneringen bra och J&J vann som vanligt. Borde komma dit fler gamla rävar och sätta dem på plats ibland, det behöver de!
Tidningen Gotland Just Nu var på plats inför turneringen och gjorde reportage, det kommer in den 1 juli.
Ikväll har vi proffstränare, det ska bli kul! Är vi bra och seriösa kanske han spelar med oss...
Nu måste jag ha kaffe och frukost!!
Tänk på; "Det ska böjas i tid som krokigt ska bli" //Sven
22 juni 2005
Klart tung förlust igår kväll! I första set tyckte jag att vi spelade inspirerat och jag slog kanske hårdare backspike än någonsin tidigare! I andra set missade vi allt och blev förnedrade av sällan skådad dignitet. Hade jag kunnat hade jag gråtit hela vägen hem i bilen. Man ska inte förta motståndarnas insats, med grymma block, mycket stabil servemottagning och säkra anfall. Glömde bara ibland att Janne bara slår mitt i plan eller mycket digge - alltså måste man flytta över försvaret åt höger precis innnan smashen går.
Anders nominerade gårdagens träning till sin sämsta någonsin och ingen protesterade...
Ikväll blir det bra väder så våga inte hoppa över onsdagsbeachen. Jag har lovat både Svante och Matilda att jag ska spela med dem, men nu måste jag nog vila så de får spela med varandra i så fall.
Har en skön, jämn träningsvärk i hela kroppen. Vill inte vila, men bör nog göra det annars smäller det snart till någonstans. Kommer att vara i grym fysisk form på IG känner jag.
Tänk på; "Skjut inte upp till imorgon det du kan skjuta upp till i övermorgon" //Sven
21 juni 2005
Körde stenhårt igår och det känns ändå bra i kroppen. Träning ikväll igen, fjärde dagen i rad. Kul! Så borde det vara jämt tänker jag men avfärdar snabbt tanken till förmån för potentiellt smärtande axlar och knän.
Vikten oförändrad trots stram kost. Det gör inget för man får väl en och annan muskel också. Quadpaketen känns som nyhärdade betongklumpar...
Fullt med folk på A7-planerna idag vid lunchtid, precis som vanligt. Detta måste kommunen få upp ögonen för så att vi kan få bidrag och göra riktigt bra planer på P18.
Kom ihåg; "Assumption is the mother of all fuckups" //Sven
20 juni 2005
Kul som sjutton att träna i helgen, trots att det var sol och varmt ute och vi var inne och spelade inte beach. Var lite sur första passet för jag tyckte inte att vi var nåt vidare, men kom sen på att vi aldrig har sett särskilt vassa ut inför Island Games. Det blir nog bra...
Är inte särskilt sliten, det vill säga jag har inte ont någonstans efter helgen. DET ÄR UNDERBART! Har man lite ont i ett knä eller en rygg vet jag att allt koncentreras runt det och der är inte alltid kul att träna då. Kämpa på Janne och andra som är där just nu!
Nu ska jag dra ut i sandlådan och köra Beach Academy. Hoppas att folk tar in det jag försöker förklara, det är inte lätt att förmedla det man tänkt alltid.
Ta det inte så hårt om jag kritiserar dig för dina skrivfel Per. Jag tycker ju också att detta forum funkar bäst om man skriver snabbt och inte bryr sig om sådana grejer som vilka bokstäver det står på tangenterna man trycker ner, huvudsaken är ju att man skriver något (Svante, Cama, Peter tar åt sig).
Tänk på; "Ljuset i slutet på tunneln kan vara du" (Aerosmith) //Sven
17 juni 2005
Känns jättetaskigt att vi glömde Kenny igår! Vi ställde in eftersom vi bara var 5 pers, eller rättare sagt vi spelade beach istället hela kvällen och det skulle Kenny självklart ha varit med på.
Kul att se bröderna Westemar spela ihop igen och Mange Wessberg satte det ena blocket efter den andra försvarsräddningen. Ronny börjar piska på lite i hoppserven vilket också lovar gott för IG.
Per, byt plats på "r" och "t"-tangenten så kanske du skriver lite bättre i fortsättningen.
Deltagarantalet stiger fortfarande för varje onsdagsturnering, kul! Senast var det tolv lag och snart når vi taket för hur många vi kan ta emot.
Tänk på; "Ta alltid reda på fakta! Sedan kan du förvanska det hur mycket du vill!" //Sven
12 juni 2005
Laddar för att bli överkörd i Challenger imorgon. Gör så ute hos Kalle Vört i Sörmland. Dricker mig full och äter kött. Nej, är faktiskt i ganska bra form och kommer att sparka rumpa imorgon! Efter det är det full fokus på inomhusvolleybollen.
Vi måste har ett möte under träningshelgen den 18-19 då vi snackar om IG och hur vi ska lägga upp ledarskap och allt annat.
Ska sova gott nu. Glöm inte Beach Academy på måndag, där lägger jag det som är kvar av min själ...
Tänk på; "Gammalt öga ser" //Sven
11 juni 2005
Skönt att se att ingen har varit inne och kladdat i sina bloggar sedan jag skrev senast, det blir så mycket att läsa och man får inte tid att skriva själv...
Sitte på kontoret i Solna och ska precis gå för helgen. Det blir mycket jobb här uppe just nu och tyvärr missade jag träningen igår och onsdagsbeachen. Kul att antalet lag har ökat varje gång i år!
Jag ska springa lite ikväll för att hålla formen och på söndag spelar jag en tuff challenger i Södertälje. Som vanligt på Challenger-nivå får jag vara glad om vi tar oss ur gruppen, men det är i och för sig inte helt omöjliga lag med... förutom Johan och David som jag aldrig varit i närheten av att slå.
Hörs snart igen... //Sven
"På kvällen får den late bråttom"
----------------------------------------------------------------------------------
6 juni 2005
Kom just hem från helgens beachresa till Södertälje och Open-turneringen där. Det gick ganska bra, jag och Peter Barmyr spelade stabilt hela dagen men slarvade frustrerande nog bort finalmatchen efter att ha haft ett visst grepp. Hursomhelst kom vi tvåa och tänkte spela även nästa helg, men då challenger, även det i Södertälje. Om vi går långt även där så måste kroppen sköta sig lite bättre än i helgen, jag var ganska sliten i finalen och krampen infann sig redan i fösta set.
Gymar inget sedan över en månad tillbaka, men rör mig mycket och gubbfläsket börjar tajta till sig riktigt skapligt. Inga problem att nå målvikten 85kg i god tid före IG.
Ska hålla Beach Academy ikväll, men regnet ger sig inte och sms:en regnar in från alla som inte kommer ikväll.
Tänk på:...har du inte försökt kan du inte veta...
----------------------------------------------------------------------------------
27 maj 2005
Kan knappt fatta det! Igår var vi 10st på träningen och började på utsatt tid! Det är gott att Svante är hemma igen och bankar lite boll, ger alltid lite extra bränsle i allas anfall om det börjar smälla från någon.
Alla verkar köra på under träningen. Inget vidare försvarsspel, men det hinner vi fixa till under tiden som är kvar till Shetland.
Vägde mig för första gången på länge. En opålitlig våg verkade landa någonstans runt 88. det gör ca 3 kilo ner sedan toppnotering. Tror att 85 är bra att sikta på för att hoppa godtagbart utan att banta för mycket och tappa styrka.
Har inte gymat på en månad! Känns inte bra, jag tycker ju det är ganska kul men resor och ont om tid har stått i vägen. Nu måste jag dessutom köpa nytt kort...
Känner mig hoppfull igen! //Sven
----------------------------------------------------------------------------------
23 maj 2005
Är ganska besviken över resultatet i Göteborg i helgen. Det var ju detta år vi hade chans att ta hem hela rasket. Så blev det inte, bland annat för att vi inte åkte med full trupp.
För min egen del är jag hyfsat nöjd med servemottagningen, men anfall och block var för mycket upp och ner. Mitt vanligen säkra försvarsspel var den stora besvikelsen där jag oftast inte tog de hårda anfallen.
Mycket bollträning väntar och även finslipning på fysik, med ruscher och hopp för att få fram de sista 5cm i hoppet innan Island Games drar igång.
Fortfarande ingen viktuppgift men det hänger inte lika mycket runt midjan längre.
Ikväll är det Beach Academy! Ses på A7 kl. 18.00
-----------------------------------------------------------------------------------
12 maj 2005
Nu är jag tillbaka...
Efter två och en halv veckas bortvaro från ön med jobb i Stockholm och beachvolleyträning i Alanya, Turkiet.
I Turkiet provade jag allt, inklusive ryggskott, solsting, kräkningar och pallplats i King-tävlingen efter 12(!) set i 30-gradig hetta. Är lite sliten men i hyfsad form.
Har inte vägt in mig men ligger nog på ca 90 kg och tänker landa på ca 85.
2005-05-06 09:00
Av Sven Tellström

Etiketter: